Workshops mediteren

Waarom mediteren?

Bekruipt jou vaak het gevoel dat er meer in je leven zou moeten zitten dan werken, schoonmaken, de kinderen, eten, slapen en weer werken? Dat je er aan toe bent om meer tijd voor jezelf vrij te maken? Maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Dan zijn deze workshops mediteren zeker iets voor jou! In deze workshops gaat het niet alleen om het mediteren maar nog veel meer over hoe je weer balans in je leven creëert waar je je geluksmomenten uit kunt halen om meer veerkracht te krijgen zodat als het even wat moeilijker gaat je niet direct uit balans raakt.

Meer dan mediteren
Tijdens de workshops vertel ik je meer over waarom Boeddhisten zo positief in het leven staan en hoe jij dit kunt toepassen in de Westerse wereld waarin wij leven. Hoe je jezelf kan beschermen tegen mensen die je energie kosten. En natuurlijk gaan we ook mediteren, laat ik je de verschillen ervaren. Aan bod komen onder anderen de gewone meditatie, de Gassho methode, Zen meditatie, hoe creëer je je eigen rustplek, Chakra meditatie en een mooie geleide meditatie waar je op een positieve manier aan je zelf gaat werken. 

Je leven een bron van vreugde
Bij het lezen van het boek van Yongey Mingyur Rinpoche, “Je leven een bron van vreugde” werd me heel helder hoe je ego vaak met je gedachten aan de haal gaat, het geluk zit in je eigen geest niet in je gedachten.

“Mingyur Rinpoche werd onderzocht in stadia van actie, rust en meditatie. Tot verbazing van de onderzoekers bleek dat zijn meditatietechniek ongekend positieve uitslagen gaf.”

Mediteren aan de keukentafel
Ik wil je graag laten ondervinden dat je overal kan mediteren, ook aan de keukentafel als het maar een plek is waar je even alleen kan zijn.
De workshops worden in kleine groepjes gehouden van maximaal zes personen.

Uit onderzoek blijkt dat mediteren de werkzaamheid en zelfs de structuur van onze hersenen verandert, waardoor we ons blijvend anders gaan gedragen. Al na drie meditatiesessies kunnen studenten die beginnen met mediteren hun aandacht beter richten, waardoor hun studieresultaten sterk verbeteren. Bron: Psychologie magazine nr 3 2019.

Wanneer?
De meditatie workshops duren twee uur en zijn altijd in blokken van drie avonden/middagen/ ochtenden.
Ik vraag een kleine vergoeding van 10 euro per avond, bij vooruitbetaling van 3 avonden 27 euro. (inclusief thee)
Woensdagavond van 19.30 -21.30 uur, 12 juni, 19 juni, 26 juni
Dinsdagavond van 20.00-22.00 uur, 3 sept., 10 sept. en 17 september
Donderdagavond van 19.30-21.30 uur, 10 okt., 17 okt. en 24 oktober

Opgave