Smoesjes

Suus

Je hebt van die mensen die de dingen altijd maar gewoon doen, ramen lappen, stofzuigen,  afwassen,  opruimen enzovoort.  Ik niet.

Ik bedenk altijd smoesjes om het uit te stellen niet te hoeven of eindeloos uit te stellen.

Gewoon denken dat morgen er altijd een betere dag voor is, zoals stofzuigen en vloer dweilen, immers ’s middags wordt het toch weer vies als Suus uitgelaten en met vieze poten weer thuiskomt.

En ik heb het niet alleen met huishoudelijke klussen hoor, ook mijn administratie bijwerken is een uitstekend werkje voor dagen als het buiten regent,  maar als het dan zo’n druilige dag is moet ik nodig dat ene boek verder uitlezen op de bank hangen met lekkere thee want dat hoort met slecht weer. Logisch.

Zo ben ik al minstens een jaar in mijn hoofd bezig om mijn website een nieuwe boost te geven.  Het is in WordPress gegoten en ik heb een heuse cursus aangeschaft om het helemaal zelf te kunnen inrichten. Ermee werken kan ik al, het invul gedeelte zoals leuke blog berichten, foto’s plaatsen. Ook heb ik al een workshop blog berichten schrijven  gevolgd bij het Kennisplein van MJD, waar ik ook als vrijwilliger werk. Dat is niet het probleem. De inrichting wel, waar moeten de knoppen zitten met een logische indeling.

Ik hoop oprecht dat ik niet de enige ben die hier tegen aan loopt. Er moeten toch meer mensen zijn die worstelen met smoesjes in hun hoofd.  Lijkt mij zo, maar ik hoor graag jullie reacties. 

Mogelijk dat ik DE oplossing heb gevonden, getuige dat hier nu een blog bericht tot stand is gekomen. Ik moet van mezelf smoesjes bedenken om het WEL te doen. Probeer het maar eens, dat is niet te doen.

De brug stond open dus heb ik de ramen maar gelapt. Kortom je denken is behoorlijk bezig je voor de gek te houden, vooral als het om onzekerheden gaat, kan ik dat wel? Dat stemmetje heb je vast weleens gehoord. Morgen maar doen stel je voor dat ik het verkeerd doe, het is zo vertrouwd in je brein dat je het toe laat en er mee doorgaat.

Ik ben er behoorlijk klaar mee en ik denk dat dat dezelfde knop is als toen ik stopte met roken, nu ben ik er echt klaar mee hier heb ik geen zin meer in, de sigaret die me in zijn macht heeft . Ik ben gestopt en ja af en toe ruik ik nog zo’n wolkje van sigarettenrook in het voorbijgaan en vind ik het stiekem nog lekker ruiken maar moet er echt niet meer aan denken dat ik daar nog weer aan ga beginnen.

Ik hoop dat het bij de smoesjes net zo gaat werken. Het is vandaag een prachtige dag om er mee te beginnen! Cursus boek ligt al klaar op tafel, de eerste blog, goed nog niet op de site maar wel op Facebook. Alleen jammer dat Suus er nu nog even uit moet, ze wil zo graag nog even over de dijk lopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *