Het leven positief bekijken

En daar stonden we opeens, oog in oog met de driehonderd schapen van de stadsherder. Het begon als een heerlijke wandeling over de dijk langs het Reitdiep met hond Suus. Lekker genieten van de zon en Suus van het water die vervolgens even lekker lag te rollen in het gras.

Suus oog in oog met de Stadskudde

Alleen aan het eind van de dijk was het pad en dijk afgesloten met schapengaas waar zwakstroom op staat. Mopperend loop ik met Suus terug richting de weg, geen schapen wel afgesloten, wat dat toch voor nut heeft.

Dat dat nut heeft werd me snel duidelijk, daar kwam de stadskudde van zo’n 300(!) schapen vanaf de weg de dijk opgelopen…. Oeps!

Nu moet je weten dat Suus al bang is voor een schapenvacht, ze loopt er met een hele grote boog omheen op de rommelmarkt of weigert en trapt boven op de rem, geen land meer mee te bezeilen.

Er langslopen was dus geen optie, dan maar terug richting het gaas waar ik meende te herinneren dat je nog net langs het water zou kunnen lopen. Suus via het water en ik over de stenen die langs de kant in het water liggen. Zo ben ik er langsgekomen, hopend dat ik vooral niet om zou vallen tegen het gaas aan.

Metafoor op het leven
Als een metafoor op het leven, bedacht ik me. Soms loop je tegen dingen aan waar je totaal niet op hebt gerekend. Wat als een zware last op je af kan komen.

Maar als je even een moment neemt en op een afstand kunt kijken, is er altijd een weg waar je langs kunt. En ja het is soms klauteren, je branden aan brandnetels of je glijdt weg om vervolgens weer omhoog te krabbelen.  

Maar als je het pad dan weer ziet en je je weg weer hervat voelt het dubbel zo goed dat je de ervaringen mee kunt nemen in je leven.

Positieve Psychologie
Deze week ben ik begonnen met maar liefs twee studies; Positieve Psychologie en Lifecoach omdat ik merk dat mensen in mijn Jikiden Reiki praktijk niet alleen maar komen met pijn klachten, heel vaak hangt het samen met dingen die tegen zitten of waar je verdriet van hebt.  En zo kan het leven eruit komen te zien als een kudde schapen die op je afkomt, waar je doorheen moet of voor moet uitwijken.

Positieve Psychologie kwam ik niet toevallig tegen op een inspiratie bijeenkomst van mijn werk. Het sluit heel mooi aan bij de gedachten van het Boeddhisme en de Kabbala leer. Positieve Psychologie is ook wetenschappelijk onderbouwd en goed toepasbaar als (life)coach. Ik hoop hier heel veel van te leren en vooral ook uit te voeren in mijn praktijk. Wordt vervolgd!

Geniet van het leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *