Healing – Jikiden Reiki

Helende handen
Op het moment dat duidelijk werd dat ik, net als mijn vader, helende handen heb ben ik verder gaan onderzoeken hoe ik dit het beste kon toepassen. Jikiden Reiki spreekt mij het meest aan omdat het dicht bij de bron is maar vooral vind ik het belangrijk dat er persoonlijk contact en volle aandacht is voor de mens tijdens de behandeling.

Wat is Jikiden Reiki?

Bij bijna alle Reikivormen die op dit moment worden beoefend gaat het om Westerse varianten van de oorspronkelijke Japanse Reiki. 
Van Jikiden Reiki kan men zeggen dat het de puurheid, kracht en eenvoud heeft van de Reikimethode zoals die in 1922 is ontwikkeld door Mikao Usui. In tegenstelling tot veel andere stromingen maakt ze gebruik van het oorspronkelijke lesmateriaal van Usui en zijn opvolger Hayashi. Jikiden Reiki kent geen Westerse aanpassingen of zweverige spiritueel-esoterische toevoegingen.

Energie
Wanneer je door ziekte, vermoeidheid of burn-out je te weinig energie hebt om lichamelijk dan wel geestelijk, emotioneel of spiritueel te herstellen dan kan een healing sessie een methode zijn om je weer in balans te brengen. En je lichaam en geest door de healing, energie te geven om te herstellen.

Omdat een healing sessie, zoals bij Jikiden Reiki, het zelf genezende vermogen aanwakkert is er veel mogelijk, bijvoorbeeld om pijn te verzachten, slapeloosheid tegen te gaan of na medische ingrepen aan te sterken.

afbeelding behandelkamer Jikiden Reiki petrabrouwer.nl
Behandelkamer Jikiden Reiki

Je kunt bij een Jikiden Reiki behandeling baat hebben bij:
– Stress gerelateerde problemen, zoals slapeloosheid, vermoeidheid, burn-out
– Emotionele problemen, zoals rouwverwerking
– Na medische ingrepen, gevolgen van narcose, herstel van operatie en chemotherapie, aansterken.
– Hoofdpijn, migraine, rugpijnen, darmklachten

Jikiden Reiki behandeling
Bij een Reiki behandeling houd je altijd je kleren aan, zorg wel voor makkelijk zittende kleding (geen strakke broeken, of rokjes).

Bij een eerste Reiki behandeling plan ik een half uur in voor een intake gesprek, over wat de klachten zijn, waarom je voor een alternatieve geneeswijze kiest. Of er contact is geweest met de huisarts over de klachten. Een sessie duurt ongeveer een uur, ik neem de tijd voor je. Geen haast en vliegwerk. Na de sessie krijg je thee en water, het is belangrijk dat je na de sessie ook wat meer water drinkt. 

Vergoeding
Voor een Jikiden Reiki behandeling van een uur (met eventueel een uitloop) vraag ik € 45,- vergoeding. Voor het intake gesprek vraag ik geen vergoeding. Wil je graag een afspraak maken of heb je nog vragen, neem dan contact met me op.