Een nieuwe Lente

Elke dag geniet ik met volle teugen van de natuur als ik met mijn hond, Suus over de dijken langs het Reitdiep loop. Ik merk dat ik veel meer in het hier en nu ben en elk vogelgeluid bewust opmerk. Niet alleen in de natuur is de lente begonnen ook in mijn leven begint weer een nieuwe Lente.

Zo heb ik de afgelopen periode veel tijd geïnvesteerd om een kamer tiptop te krijgen als praktijkruimte. Een mooie ruimte waar ik mensen kan ontvangen om Reiki te mogen geven. Heb ik een extra cursusdag gevolgd voor Jikiden Reiki, zodat ik nu ook mensen kan behandelen met bijvoorbeeld een burn-out. En heb ik afgelopen week mijn eerst meditatie les mogen geven.

De tijd is nu rijp
Het is niet nieuw dat je door een gebeurtenis wakker wordt geschut om te ervaren waar je passie ook alweer ligt. Het was echt wel even slikken toen duidelijk werd dat er geen plek meer voor mij was als Raadslid. Maar haast als vanzelf komt alles waar mijn passie ligt weer op mijn pad, zoals Mediteren, Jikiden Reiki, Boeddhisme, Kabbalah leer. Alsof het universum me een sein geeft nu is het leuk genoeg geweest de tijd is er rijp voor.  

Onzekerheden
Tegelijk ook een tijd vol onzekerheden en dingen loslaten maar ik heb geleerd om vertrouwen te hebben dat het goed gaat komen. Misschien niet precies zoals ik het in gedachten had maar toch. Het is als het vertrouwen dat het elk jaar weer Lente wordt, je ziet dat de bomen nog kaal zijn maar je weet ook dat de bladeren terugkomen, de bloemen gaan bloeien en dat er nieuw leven komt.

Laat maar komen
Wat het me allemaal gaat brengen ik weet het niet, wel zie ik de positieve beweging, heb ik de eerste afspraken staan voor een Reiki behandeling. En vragen mensen of het ook mogelijk is om op een andere dag meditatie lessen te krijgen. Hoe mooi is dat? Laat de nieuwe Lente maar komen ik ben er klaar voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *