Complimenten

Complimentjes

Ja ik loop op de zaken vooruit,  1 maart is de Nationale complimenten dag. Ach ik doe alles toch al anders dan ieder ander. Dus waarom vandaag niet alvast wat complimenten uitdelen?

Alhoewel, zo gemakkelijk vinden wij Nederlanders en vooral ook Groningers dat niet. Ik zal nooit vergeten hoe een collega het echt niet trok dat hij, na een cursus dag,  achterover moest leunen en complimenten van collega’s in ontvangst moest nemen zonder erop te reageren.

Vrouwen zijn er ook heel goed in om complimenten weg te wuiven, bijvoorbeeld als het om uiterlijk of kleding gaat, ach ja die broek heb ik een keer op de markt gekocht niks bijzonders hoor. Vind je mijn haar leuk zitten? Ik moet anders nodig naar de kapper! Herkenbaar?

Leuk vond ik daarom de site jebentmooi! Helaas is de dame die het concept heeft bedacht er mee gestopt. Het idee was om op willekeurige plekken (bij voorkeur op spiegels) post-its te plakken met complimentjes, zoals Je bent mooi! Wat straal je vandaag! Ik heb het eens gedaan op het werk, echt een succes collega’s kwamen erover in gesprek en liepen ook met een mooie glimlach over de afdeling.

Jezelf complimenten geven is volgens mij al helemaal een taboe, eerder benadrukken we liever hoe dom we hebben gehandeld en waarom een ander het wel voorelkaar krijgt om een leuke baan te vinden maar jij er altijd weer naast zit. Er speelt wat af in ons hoofd! Onze ego gaat graag aan de haal met je gedachten. Gelukkig kun je dat ook ombuigen heb ik gemerkt. Dus daarom maar een compliment aan mezelf. Vandaag is het dan zover mijn website is klaar! En daar ben ik best trots op.

Maar! Eerlijk is eerlijk, ik had het niet gered zonder de helpende hand van a boerema design. Heel dankbaar ben ik voor het deskundig advies van Alex en het technisch ontwarren van mijn puzzel die ik had gecreëerd van mijn website. 

Ik hoop dat jullie hem net zo mooi vinden als ik.  Ik loop in ieder geval te stralen vandaag, maar dat kan ook komen omdat het zo’n mooie bijzondere dag is om het levenslicht te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *